Marko Ahon lyhyt CV

Takaisin pääsivulle

Opissa

Lukion jälkeen vuonna 1987 pyrin arkkitehdiksi Otaniemeen. Vaan kun olin vasta jotain varasijalla 40, niin hankin alkuun datanomin koulutuksen Espoon Kauppaoppilaitoksessa. Sitten kävin Intin rantapyssyn toimistossa ja sen jälkeen opiskelin Helsingin Yliopistossa tietojenkäsittelyä. Pääkiinnostukseni on ollut matematiikka, tekoäly sekä tietokonegrafiikka, jonka parista tuli gradukin tehtyä. Valmistuin Filosofian maisteriksi 22.2.2002.

Töissä

Vuodesta 2004 olen työskennellyt suurehkossa suomalaisessa yhtiössä 3D-mallinnusmoottorin parissa.

Vuoden 2003 alusta vuoden 2004 helmikuulle TietoEnator Broadcasting IT Oy:ssä (lyhyemmin: TEBITissä). Asiakkaanamme oli Yleisradion TV-toimiala sekä Uusmedia.

YLEllä vuosina 1996-2002

YLEssä työskentelin tietokonegrafiikan (mm. vaalitulospalvelun) ja digitaalisen median parissa.

90-luvun alkupuoliskolla duunasin omassa firmassa - A & P Consulting Oy:ssä. Meitä oli pari sälliä ja teimme ohjelmia ja myimme rautaa Metsähallitukselle, Eduskuntaan ja Pohjolalle muiden muassa. Teimme kaupallishallinnollisia softia ja kehittelimme kuva-arkistoja. Ylläpidin vuoden 2000 loppuun asti Metsähallituksen maanvuokrausjärjestelmää, jonka teimme vuonna 1993.

Sitten hääräsin osa-aikaisesti ABB Industry:llä projektihallintaohjelmia ennen kuin Ylen työt alkoivat.

Kouluttajana ja ohjaajana olin silloin tällöin vuosina 1991-96 Espoon Kauppaoppilaitoksessa, Atk-Instituutissa ja yliopistolla.

Yhdistyksessä

'90-luvulla olin myös Suomen APL-yhdistyksen (FinnAPL) rahastonhoitajana ja sittemmin tilin- tai toiminnantarkastajana.

Kuulun myös Tietotekniikan liittoon sekä ACM Siggraphiin, sen Helsinki Chapteriin.


Copyright 1998-2019 Marko Aho.
Last revised: 28.5.2019